Ser mot fremtiden i ny studie

NPL allierer seg med akademia for å se hvilke utfordringer politiledere kan vente seg i fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

Denne uka gjennomførte Norges Politilederlag (NPL) og Parat et møte med Politihøgskolen og Høyskolen Kristiania, i anledning studien om "Politiledelse mot 2045". Initiativet til studien ble tatt av Norges Politilederlag i fjor høst, og den støttes og finansieres av Parat. 

Hensikten er å avklare hvilke utfordringer politiledere kan forvente å møte i 2045, og hvilken kompetanse de da vil ha behov for. Videre å besvare hva dette vil bety for rekruttering, utdanning og utvikling av politiledere.

Studien inneholder evaluering av tidligere lederutdannelser ved Politihøgskolen, og kartlegging av utdannelser i regi Politidirektorat og politidistrikt. Videre vil det være litteratursøk nasjonalt og internasjonalt om hva man vet/ikke vet knyttet til politiledelse.

– Dette er spennende arbeid, og jeg er glad for at møtet viser god fremdrift i et arbeid som vil kunne få betydning for ledere på ulike nivåer i politiet, sier forbundsleder Kjetil Ravlo  

Det vil også være forundersøkelser gjennom intervjuer og deretter en større spørreundersøkelse blant medlemmer i Norges Politilederlag og i Politiets Fellesforbund. En fullstendig rapport med alle funnene presenteres i juni.

 – Vi er glade for dette oppdraget, og ser fram til å presentere våre funn i juni, sier leder for studien Anne Rød, ved PHS.

Hei, jeg heter Ståle. Hva kan jeg hjelpe med?
Powered by Labrador CMS